Tort Jofre-Pasti 2011

De paste vroiam sa fac un tort mai special. Nu vroiam un decor complicat asa ca am ales ciocolata. Imi place foarte mult ciocolata asa ca m-am gandit ca ar merge de minunte un tort ciocolatos, un tort Jofre.

Avem nevoie de:

10 oua
500 g zahar+ 3 linguri

100 g cacao

400 g unt
(2 pachete)
2 linguri faina

2 linguri pesmet

Glazura:

250 g ciocolata
100 ml frisca

Se amesteca zaharul cu cacao peste care adaugam 100 ml apa si punem compozita la foc mic pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam putin la racit dupa care in compozitia calda adaugam cele 10 galbenuse de ou si amestecam bine. Impartim compozitia in teri parti. O parte folosim la blat, celelalte doua la crema. Lasam sa se raceasca complet dupa care amestecam cele doua parti din crema cu 400 g unt si lasam la frigider pana face blatul.Cele 10 albuse de ou se bat spuma impreuna cu 3 linguri zahar, adaugam 1/3 din crema , 2 linguri de faina si 2 de pesmet . Punem compozitia intr-o tava cu hartie de copt si dam la foc moderat pana trece testul scobitorii. Am folosit tava 40/30 cm .
Dupa ce s-a racut blatul se taie in doua iar in mijloc se pune crema.250 g ciocolata se amesteca cu 100 ml frisca si se pune la foc mic pana e topita ciocolata. Glazura astfel formata se toarna peste tort fara a folosi cutitul.Am decorat cu iepurasi de paste si oua de bomboane;)Sincer ma asteptam sa fie mult mai bun acest tort dar pe mine m-a demagit putin deoarece era cam dulce…adica mult prea dulce:) Poate daca puneam mai putin zahar la crema dar atunci trebuie redusa si cantitatea de apa.Asa ca daca faceti acest tort va sfatuiesc sa reduceti cu vreo 200 g cantitatea de zahar.Si fiica mea a facut un tort de paste, l-a facut singura in proportie de 80 % si l-a facut cadou bunicilor care s-au bucurat foarte mult.
Pofta buna!!!